Ceļojums pavārmākslā, ēdienu noformēšanā un fotogrāfēšanā ar Signi un Armandu Meirāniem

17.03.2014

Aizvadītajā ceturtdienā Vecrīgas restorānā "3 pavāri" valdīja salda un rosīga gaisotne - te notika sava veida ceļojums pavārmākslā kopā ar kulinārijas žurnāla "Četras Sezonas" redaktori Signi Meirāni, kura dalījās savās zināšanās un pieredzē par desertu gatavošanu un noformēšanu.

Deserti un kūciņu krēmi tika gatavoti, izmēģinot nupat veikalu plauktos nonākušo jaunumu - "Rasa" saldos krēmsierus ar cepumiem un avenēm, kas paredzēti gan vienkāršu saldo uzkodu pagatavošanai, gan dažādu desertu, krēmu vai glazūru pagatavošanai. "Abi jaunie krēmsieri pēc konsistences ir, kā jau ierasts būt krēmsieriem. Krēmīgi, viegli, maigi, bet šoreiz ar papildinātām divām garšām. Pat tad, ja mājās nav svaigas avenes, ar šo krēmu var panākt patīkamu, vieglu un dabīgu aveņu garšu. Cepumu krēmsiers perfekti papildinās desertus ar āboliem, ogām, persikiem un citrusaugļiem," jaunos krēmsierus vērtē Signe Meirāne.

Desertu noformēšanas meistarklasē piedalījās vairāku populāru kulināro blogu autores un gardēžu mediju pārstāves, kas azartiski iesaistījās meistarklasē un izsludinātajā konkursā - noformēt savu desertu, nofotografēt to (uzklausot pieredzējušā ēdienu fotografētāja Armanda Meirāna padomus) un publicēt savos Twitter un Instagram kontos, cīnoties par īpašu balvu.

AVEŅU KRĒMSIERA KAPKEIKI

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas.

  2. Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies.

  3. Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas).

  4. Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti.

  5. Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem. 

 

Sastāvdaļas:

130 g sviesta, istabas temperatūrā

150 g brūnā cukura

2 mazas olas, istabas temperatūrā

100 ml piena

50 ml salda krējuma

150 g augstākā labuma kviešu miltu

2 tējk. cepamā pulvera

šķipsniņa sāls

10 g vaniļas cukura ar vaniļas pupiņām



krēmam:

200 g auksta cepumu krēmsiera

75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts

200 g pūdercukura

vaniļas pāksts

 

Receptes autors: Signe Meirāne